02_Prerada

Prerada

Tehnologija

Da bi se kava upropastila, dovoljno je samo jedno pogrešno zrno. U Manuel Caffè-u to dobro znaju i zbog toga su odlučili investirati u novo tehnološko postrojenje koje za više od 50% povećava svoj godišnji proizvodni kapacitet. Na taj način se može osigurati stalna i ukupna kontrola kvalitete u svim fazama proizvodnje, energetska ušteda, a prije svega, pažljiva selekcija svake šarže. Naime, prije prženja, zelena kava se brižljivo prečišćava magnetnim i mehaničkim tretmanom, pri čemu se usisavaju prašnjave supstance i isparljivi ostaci.

Prženje

Sada su zrna kave spremna da potamne zahvaljujući prženju. Proizvođač Manuel Caffè obavlja ovaj korak prije miješanja – recepti za prženje su usavršeni i različiti ovisno o tipu kave, omogućuju svakoj varijanti da ponudi svoje najbolje kvalitete. Konvekcija prženja osigurava da se zrno kave nikad ne izlaže direktnoj vatri i ravnomjerno se prži što ističe njegove najbolje organoleptičke osobine. Naknadno hlađenje zraka pojačava miris skriven u srcu svakog malog zrna kave.

Miješanje

Nijedna vrsta kave neće nikad sama pružiti savršeni espreso – šalicu kave koja ima skladan ukus, bogatu aromu i punoću. Dobar talijanski espreso nastaje iz mješavine od 7 do 13 različitih komponenti. Zbog toga proizvođač Manuel Caffè obraća toliku pažnju na ovu operativnu fazu. Zrna kave, nakon sporog sazrijevanja u silosima na kontroliranoj temperaturi koja omogućava produbljivanje aromatične baze kave i osigurava trajanje ukusa, pakiraju se u inertnoj atmosferi dušika. Okus mješavine će ostati nepromijenjen čak i nakon godinu dana od proizvodnje.